divendres, 23 d’octubre del 2009

Faltes de respecte o el cas de l'amnèsia Vaticana.

És considerat per Stephen Hawking «el pare de la ciència moderna»; va publicar els seus molts descobriments com astrònom en el Sidereus nuncius; va donar l’heliocentrisme (alló de que la Terra gira al voltant del sol, teoria condemnada per l'església de llavors com contrària a les Escriptures), va ser denunciat a la Inquisició Romana i condemnat per heretgia, i va morir sota arrest domiciliari.

No se si el fet que tingués raó consolarà molt a la seva ànima (si la tingués, és una forma de parlar, no és per posar-me metafísics), però si estic bastant segur que Galileu Galilei es cagaria en el Sant Pare si sabés que el Vaticà acull a dia d'avui l'exposició Astrum2009, en la qual es canten lloances a la seva visió científica i ni s'esmenta la seva colisió amb l'església.

Segons el diari La Vanguardia, al ser interrogat pels periodistes sobre aquestes omissions, l'arquebisbe Gianfranco Ravasiva va considerar que no val la pena desqualificar als que van condemnar a Galileu, perquè «no es pot tenir sempre obert el tribunal de la història», encara que si va comentar que «va haver errors per ambdues parts». Clar... I l'error de Galileu, en concret, quin va ser? No ficar-li un telescopi pel cul al pardal que el va condemnar?